?>
فروشگاه اینترنتی برنا      قرص گلوریا      فروش ویپ      آنرین انجین      خرید ماینر      -      دکتر دیلی      خرید تتر      بازی آنلاین رایگان      نصاب پرده      +      بازی آنلاین      سایت بازی      neuralink      دکتر زنان مشهد      .      شرکت سورنا      خرید لایسنس نود 32      آموزش آنلاین      عبا      مزون      کسب درآمد      رپورتاژ آگهی      نظارت بر ساخت      فروش آنتی ویروس      خرید بازدید سایت      سیگنال فارکس      لایسنس رایگان نود 32      یوزر پسورد نود 32      سئو سایت      لایسنس نود32      آپدیت نود 32      بهترین بک لینک     
همسرداري

همسرداري
 
نويسندگان
لینک دوستان
لينكي ثبت نشده است
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 342
دیروز : 109
افراد آنلاین : 3
همه : 49936
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
چت باکس

اعتياد جنسي چيست؟
اصطلاح «اعتياد» معمولاً با الكل يا مواد مخدر مرتبط است، اما اخيراً به چندين رفتار يا فعاليت كه اعتياد فرآيندي ناميده مي‌شوند، گسترش يافته است.
 اعتيادهاي فرآيندي (يا رفتاري) مي تواند شامل مواردي مانند قمار، فناوري هاي جديد (اينترنت، تلفن همراه، رسانه هاي اجتماعي، بازي هاي ويديويي)، كار، غذا، خريد، ورزش و رابطه جنسي باشد.
درگير شدن مداوم در يك فعاليت يا رفتار خاص، عليرغم پيامدهاي منفي بر توانايي فرد براي سالم ماندن ذهني، جسمي و يا احساسي سالم و عملكردي است كه اعتياد فرآيندي را تعريف مي كند.
اعتياد جنسي (كه به عنوان اختلال بيش‌جنسي، اجبار جنسي، بيش‌جنس‌گرايي و اختلال رفتار جنسي اجباري (CSBD) شناخته مي‌شود) به عنوان يك اعتياد فرآيندي طبقه‌بندي مي‌شود. اين يك اختلال مرتبط با رابطه جنسي است كه اغلب در كنار اختلالات سلامت رواني رخ مي دهد.
مشخصه اين اعتياد ميل‌ها، افكار و تكانه‌هاي جنسي مداوم و غيرقابل كنترل است كه به هدف اصلي زندگي يك فرد تبديل مي‌شود و در توانايي او براي كار، حفظ روابط و انجام فعاليت‌هاي روزانه اختلال ايجاد مي‌كند.
بر خلاف افرادي كه ميل جنسي طبيعي و سالم دارند، فردي كه اعتياد جنسي دارد زمان زيادي را صرف جستجوي يا شركت در فعاليت هاي جنسي مي كند و اغلب در مورد آن دروغ مي گويد تا آن را مخفي نگه دارد. فعاليت هايي كه معمولاً با رفتار جنسي اجباري مرتبط هستند عبارتند از:
خودارضايي بيش از حدروابط چندگانه، شركاي جنسي بيش از حداستفاده مداوم و بيش از حد از پورنوگرافيرابطه جنسي ناامنيكي از بزرگ‌ترين چالش‌ها براي كساني كه اعتياد به جنسي دارند، انگ آن است، به اين معني كه افراد تمايل دارند به دليل خجالت و/يا شرم به دنبال كمك نباشند.
با اين حال، بدون كمك حرفه‌اي، اعتياد به جنسي تنها به بدتر شدن و در نهايت منجر به عواقب گسترده‌اي مي‌شود كه به فرد معتاد آسيب وارد مي‌كند و بر زندگي خانواده، دوستان، همكاران كار و جامعه گسترده تأثير منفي مي‌گذارد.


بهبودي از اعتياد جنسي تنها با حمايت حرفه اي و درمان هاي مناسب امكان پذير است.
علائم اعتياد جنسي چيست؟اعتياد به جنسي معمولاً طيف وسيعي از علائم را در بر مي گيرد كه از نظر شدت و شدت متغير است. برخي از رايج‌ترين علائم فيزيكي و عاطفي عبارتند از:
ناتواني در توقف رفتارهاي جنسيدبه دنبال رابطه جنسي با افراد جديدداشتن چندين شريك جنسي و يا يك شب ايستادنخودارضايي بيش از حدافكار وسواسي جنسياحساس پريشاني، اضطراب يا تحريك پذيري در صورت عدم توانايي در انجام اين رفتارهاصرف زمان زياد براي تلاش براي داشتن رابطه جنسياحساس اضطراب، شرم، پشيماني يا افسردگي در مورد ناتواني در كنترل هوس هابدتر شدن هر گونه شرايط سلامت رواني موجود و همزمان.در صورت عدم درمان، علائم ذكر شده مي تواند به حدي تشديد شود كه افراد ارزش هاي دروني و قوانين اخلاقي خود را نقض كنند، كه باعث تشديد احساس گناه و شرم در آن ها مي شود. اين اغلب باعث مي شود كه زندگي دوگانه اي داشته باشند و دروغ بگويند تا فعاليت هاي جنسي خود را از نزديكان خود پنهان نگه دارند.
گروه حمايتي براي درمان اعتيادگروه درماني اعتياد با روش حمايتيدلايل اعتياد جنسي چيست؟اختلالات جنسي عمدتاً ناشي از تمايل به كنترل يا پنهان كردن مشكلات عاطفي يا رواني  مانند اضطراب، استرس، تنهايي، افسردگي، انزواي اجتماعي يا شرم است.
اعتياد جنسي معمولاً تحت تأثير عواملي مانند ضربه روحي، ترس از رها شدن، سابقه سوء استفاده يا ترك در دوران كودكي و ناتواني در كنار آمدن با جنبه‌هاي زندگي بزرگسالي به روشي سالم و عملكردي مي باشد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اعتياد جنسي چيست؟


ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
[ ۲۷ تير ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۳۱:۴۹ ] [ دكتر غلامي ]

فوبيا باكتري
فوبيا به معناي ترس شديد و غيرمنطقي نسبت به يك شيء يا موقعيت خاص مي باشد. اين ترس هاي شديد و غير منطقي مي توانند نسبت به هرچيزي وجود داشته باشند. ترس از آمپول، ترس از هواپيما، ترس از وسايل نقليه عمومي، ترس از رانندگي، ترس از انواع حيوانات مثل مار، سگ، گربه، جوجه رنگي، ترس از طوفان، تاريكي، ارتفاعات، ترس از بيماري و همچنين ترس از آلودگي و غيره از جمله ي انواع فوبياهاي خاص مي باشند.
افراد مبتلا به فوبياهاي خاص يك ترس معمول و طبيعي را نسبت به يك چيز خاص ندارند، بلكه ترس آن ها به قدري شديد است كه تمام زندگي آن ها تحت تاثير اين ترس افراطي قرار گرفته است.
فوبيا باكترييكي از شايع ترين فوبياها فوبياي باكتري است. فرد مبتلا به فوبياي باكتري به شدت از قرار گرفتن در معرض باكتري و آلودگي هراس دارد و به دليل اين هراس شديدي كه از آلودگي دارد مدام تحت اضطراب و استرس شديد است به همين دليل اختلال فوبياي خاص زير مجموعه اختلالات اضطرابي مي باشد به اين دليل كه مشخصه بارز اين اختلال تجربه اضطراب هاي شديد و غير قابل كنترل است.
اضطراب يعني تجربه حالتي كه به موجب آن، فرد دل مشغولي و نگراني زيادي درباره آينده دارد و از وقوع اتفاقات وحشتناك هراس دارد.
فرد مبتلا به فوبيا باكتري نيز به دليل ترس از آسيب هايي كه ممكن است در اثر مواجه با باكتري ها به او وارد شود بسيار محتاطانه رفتار مي كند و نياز هست كه حتما به شيوه خاص و با قوانين خاصي زندگي كند در غير اين صورت اضطراب بسيار شديدي را متحمل مي شود.
آگورا فوبيا، نشانه ها، علل و درمان آگورافوبياآگورا فوبيا | نشانه ها | علل و درمان آگورافوبياداستانهانيه ۲۳ ساله، متولد مشهد و دانشجوي ترم دوم كارشناسي ارشد رشته مديريت بازرگاني مي باشد. او دوره كارشناسي خود را در دانشگاه فردوسي مشهد و در واقع در شهر خود گذرانده است اما در حال حاضر در دانشگاه تهران پذيرفته شده است و مجبور شده است كه از شهر و منزل خود دور شود و در خوابگاه سكونت كند.هركس مدت زمان كوتاهي را با هانيه بگذراند به سرعت متوجه مي شود كه هانيه به شدت ترس از آلودگي دارد. او مطالعات زيادي در مورد ميكروب و باكتري ها دارد و مدام خود را در معرض اطلاعات و اخبار مربوط به باكتري ها قرار مي دهد و هميشه دل مشغول اين است كه مبادا به دليل سهل انگاري، باكتري يا ويروسي وارد بدنش شود و او را آلوده و مريض كند.هانيه به دليل تفكراتي كه دارد معمولا از حضور در مكان هاي عمومي اجتناب مي كند و خانه خودشان را به هر جاي ديگري ترجيح مي دهد. هانيه مي گويد تا زماني كه در شهر و خانه خود سكونت داشته زندگي نسبتا راحتي داشته چون اعضاي خانواده نيز طبق اصول او زندگي مي كرده اند و منزل شخصي آن ها مامن امن او محسوب مي شده.
اما مشكل او از وقتي شروع شده كه در دانشگاه تهران پذيرفته شده، در واقع يكي از آرزوهاي او تحصيل در دانشگاه تهران بوده و زماني كه در اين دانشگاه پذيرفته شده گويي به تمام آرزوهاي خود رسيده اما او هيچگاه به زندگي در خوابگاه فكر نكرده بود. در واقع چنين تصور مي كرد كه در خوابگاه نيز ديگران مي توانند طبق اصول او رفتار و زندگي كنند ولي با ورود به خوابگاه و شروع زندگي دانشجويي تمام تصوراتش به هم ريخت.
او به سختي مي توانست از سرويس هاي بهداشتي و حمام خوابگاه استفاده كند، از نظر او هم اتاقي هايش به هيچ عنوان به سلامت و بهداشتتان اهميت نمي دهند و طوري رفتار مي كنند كه منجر به آلوده شدن تمام اتاق مي شوند. براي هانيه زجر آور بود كه مشاهده كند هم اتاقي اش با لباس بيرون داخل اتاق قدم بزند و بنشيند،
وقتي چنين چيزي را مشاهده مي كرد تصور مي كرد در حال حاضر تمام اتاق آلوده به ميكروب و ويروس شده اند. با اينكه او تا حد امكان وسايلش را از اعضاي اتاق جدا كرده بود اما با اينحال وسايلي مثل يخچال، رخت آويز و غيره از جمله وسايل مشترك بودند كه هانيه براي استفاده كردن از آن ها به شدت مشكل داشت. او بارها بر سر اين مسائل با هم اتاقي هايش به مشكل خورده بود و چندين بار با آن ها بحث كرده بود.
اما يك ترمي كه او گذرانده بود برايش ترم وحشتناك و غير قابل تحملي بود و همين چالش ها و درگيري هايي كه هانيه در خوابگاه با هم اتاقي هايش داشت باعث شده بود كه هانيه نتواند تمركز كافي را روي دروسش داشته باشد و به همين دليل مشروط شده بود. در حال حاضر كه شروع ترم جديد بود و در واقع هانيه ترم ۲ را شروع مي كرد به شدت دچار احساس درماندگي شده بود و از شروع ترم و ادامه دادن اين روند زندگي در خوابگاه به شدت هراس داشت.


او شرايط اجاره منزل شخصي را نداشت و تنها دو راه را در مقابل خود مي ديد يا بايد انصراف مي داد يا اينكه زندگي در خوابگاه را تحمل مي كرد اما هر دوي اين راهكارها، براي هانيه زجر آور بود چون او تلاش هاي بسياري براي قبولي در دانشگاه تهران كرده بود و انصراف از دانشگاه او را از اهدافش دور مي كرد، از طرفي زندگي درخوابگاه مانعي براي پيشرفت او بود.
به همين دليل تصميم گرفته بود كه به روانشناس مراجعه كند و به دنبال حل مشكلش برود، البته او هيچگاه فكر نمي كرد كه تفكراتش مشكلي داشته باشد اما او مي گويد كه روزي هم اتاقي اش او را ديوانه خطاب كرده و به او گفته كه او نياز به درمان دارد، شنيدن اين حرف از جانب هم اتاقي هانيه اگر چه نوعي توهين تلقي مي شد و باعث شده بود كه هانيه به شدت آزرده خاطر شود اما سبب شده بود كه هانيه به فكر فرو برود و تصميم بگيرد با يك روانشناس صحبت كند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-فوبيا باكتري


ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
[ ۲۷ تير ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۰۳:۳۴ ] [ دكتر غلامي ]

كمك به فرد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحهاينكه يكي از از عزيزانتان اختلال استرس پس از سانحه رنج مي برد، طاقت فرساست. اما مراحل زير به شما كمك مي كند تا به دوست يا همسرتان كمك كرده و آن ها را به زندگي عادي و طبيعي بازگردانيد.
، دوست يا يكي از اعضاي خانواده شما به اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) شما را نيز تحت تاثير قرار مي دهد. زندگي با فرد دچار اختلال استرس پس از سانحه آسان نيست و آسيب ها
زندگي با كسي كه اختلال استرس پس از سانحه داردابتلا شريك ي زيادي به روابط و زندگي خانوادگي مي زند.از سردي و بدخلقي عزيزتان آزار مي‌بينيد و هميشه سعي مي كنيد او را درك كنيد، چرا كه آن ها كمتر مي‌توانند محبت كنند و بي ثبات هستند. احساس مي كنيد كه زندگي شكننده و بي ثباتي داريد يا با يك غريبه زندگي مي كنيد. همچنين مجبور مي شويد سهم بيشتري از كارهاي خانه را بر عهده بگيريد و با نااميدي عزيزتان كنار بياييد.
علائم اختلال استرس پس از سانحه حتي منجر به از دست دادن شغل، سوء مصرف مواد و ساير مشكلاتي شود كه كل خانواده را تحت تأثير قرار مي دهد.
به ياد داشته باشيد كه فرد مبتلا به استرس پس از سانحه كنترلي روي رفتارهاي خود ندارد و نبايد رفتارهاي آن ها را به دل بگيريد يا ناراحتي هاي آن ها را به خودتان ربط دهيد. سيستم عصبي فرد مورد علاقه شما در حالت هوشياري دائمي «قفل» شده است و باعث مي شود كه دائماً احساس آسيب پذيري و ناامني كند يا مجبور شود بارها و بارها تجربه آسيب زا را دوباره مرور كند.
همۀ اينها منجر به عصبانيت، تحريك پذيري، افسردگي، بي اعتمادي و ساير علائم اختلال استرس پس از سانحه مي شود كه فرد مورد علاقه شما نمي تواند به سادگي آن ها را متوقف كند.
با اين حال، با حمايت مناسب از سوي شما و ساير اعضاي خانواده و دوستان، سيستم عصبي او به حالت عادي برمي گردد. با اين نكات به آن‌ها كمك كنيد تا از رويداد آسيب‌زا خارج شوند و زندگي مشتركتان را به حالت عادي بازگردانيد.
كمك به فرد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحهنكته۱: حمايت اجتماعي ارائه دهيدمعمولاً افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه از خانواده و دوستان كناره گيري مي كنند. آن ها احساس شرمندگي مي كنند، نمي خواهند سربار كسي باشند يا باور پيدا كرده اند كه ديگران متوجه احساسات آن ها نمي شوند.
اگرچه مهم است كه به حريم خصوصي عزيزتان احترام بگذاريد، اما آرامش و حمايت شما به او كمك مي كند بر احساس درماندگي، اندوه و نااميدي غلبه كند. در واقع، متخصصان بر اين باورند كه ارتباط چهره به چهره از سوي ديگران مهم ترين عامل در بهبود اختلال استرس پس از سانحه است.
اينكه چگونه عشق و حمايت خود را به بهترين شكل به فرد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه نشان دهيد، هميشه آسان نيست. شما نمي توانيد فرد مورد علاقه خود را مجبور به بهبودي كنيد، اما مي توانيد صرفا با گذراندن وقت در كنار او، نقش مهمي در روند بهبودي او داشته باشيد.
به عزيزتان فشار نياوريد تا صحبت كند. براي افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه صحبت در مورد تجربيات آسيب زا بسيار دشوار است. براي برخي حتي باعث بدتر شدن احساس آن ها مي شود. درعوض، به او آگاهي بدهيد كه اگر خواست حرف بزند، در كنارش هستيد كه گوش بدهيد. احساس همراهي و پذيرفته شدن از سوي شماست كه به فرد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه آرامش مي‌دهد، نه لزوما صحبت كردن.
همراه عزيزتان كارهاي عادي و روزمره انجام دهيد، كارهايي كه ربطي به اختلال استرس پس از سانحه يا تجربه آسيب زا ندارد. فرد مورد علاقه خود را تشويق كنيد كه دوستاني داشته باشد، سرگرمي هايي را دنبال كند كه براي او لذت بخش است و به ورزش هايي مانند پياده روي، دويدن، شنا يا صخره نوردي بپردازد. با هم در يك كلاس تناسب اندام شركت كنيد، به رقص برويد يا يك قرار ناهار هفتگي با دوستان و خانواده داشته باشيد.


به جاي اينكه به او بگوييد چه كاري بايد انجام دهد، اجازه دهيد عزيزتان رهبري را بر عهده بگيرد. با اينكه افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه مانند يكديگر نيستند. اما بيشتر آن ها به طور غريزي مي دانند كه چه چيزي باعث مي شود احساس آرامش و امنيت كنند. راهنمايي بگيريد كه چگونه مي توانيد به بهترين شكل عزيزتان را حمايت و همراهي كنيد.
استرس خود را مديريت كنيدهر چه آرام تر و متمركزتر باشيد، بهتر مي توانيد به عزيزتان كمك كنيد.
صبور باشيدبهبودي فرآيندي است كه زمان مي برد و اغلب با شكست‌هايي همراه است. نكته مهم اين است كه مثبت بمانيد و از همسر خود حمايت كنيد.
درباره اختلال استرس پس از سانحه آموزش ببينيد.هر چه بيشتر در مورد علائم، اثرات و گزينه‌هاي درماني بدانيد، براي كمك به عزيزتان و درك آنچه كه او از سر مي‌گذراند، مجهزتر بوده و نگاه جامع تري به موضوع پيدا مي كنيد.
احساسات منفي را بپذيريد وقتي كه در حال گذراندن شرايط هيجاني هستيد، براي تركيب پيچيده اي از احساسات آماده باشيد مانند، چيزهايي كه هرگز نمي خواستيد بشنويد. فقط به ياد داشته باشيد، داشتن احساسات منفي نسبت به اعضاي خانواده به معني دوست نداشتن آن ها نيست.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-كمك به فرد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه


ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
[ ۲۷ تير ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۵۶:۱۸ ] [ دكتر غلامي ]

اثربخشي نوروفيدبك بر بيش فعالي معجزه آسا است
يكي از شايع ترين اختلال هاي عصبي – تحولي، اختلال نارسايي توجه، بيش فعالي مي باشد كه در دوران كودكي اتفاق مي افتد.
اين اختلال به عنوان الگوهاي پايداري از نارسايي توجه و بيش فعالي و تكانشگري نامتناسب با سن شناخته مي شود و اين اختلال عملكرد يا رشد فرد را تحت تاثير قرار مي دهد،
اين نشانه ها در محيط هاي  مختلفي ( از قبيل خانه، مدرسه، كار با دوستان يا خويشاوندان يا فعاليت هاي ديگر) اتفاق  مي افتد و عملكرد هاي مختلفي مانند اجتماعي، درسي و شغلي را تحت تاثير قرار مي دهد و بسياري از نشانه هاي اين اختلال در سن قبل از ۱۲ سالگي خودش را نشان مي دهد.( انجمن روان پزشكي آمريكا، ۲۰۱۳)
اثربخشي نوروفيدبك بر بيش فعالي معجزه آسا استدر سنين مدرسه ميزان شيوع سطح جهاني اين اختلال حدود ۵ درصد مي باشد. ميزان شيوع اين اختلال در بزرگسالي ۲٫۵ درصد مي باشد و نشانه ها و علائم اين اختلال در بيش از ۶۵ درصد موارد در دوره بزرگسالي مداومت دارد. ( فاراوان، بيدرمن و ميك، ۲۰۰۶، سيمون، كزوبور، بالينت، ميسزاروس و بايتر ، ۲۰۰۹)
با وجود آن كه درصد شيوع اين بيماري در بزرگسالي بالا مي باشد كمتر از ۲۰ درصد از اين گروه تشخيص و درمان مي شوند.( گينسبرگ، كوينترو، آناند، كاسيلاس و آپاداهايا، ۲۰۱۴).
علاوه بر اين بيش از ۹۰ درصد افراد داراي اختلال هاي روان پزشكي مي باشند كه در زير نمونه هايي از آن را بيان مي كنيم. ( گيلبرگ و همكاران ۲۰۰۴، نوت و همكاران ۲۰۰۷، لين ، يانگ و گاي ۲۰۱۵، كيساري، دوريش و هيگس، ۲۰۱۷)


افسردگياختلال هاي خلقياضطراباختلال هاي شخصيتاختلال هاي سوء مصرف مواداختلال نافرماني مقابله ايمشكلات خواباختلال هاي يادگيري ويژهمشكلات خوردناختلال نقص توجه و بيش‌فعالي در مدرسهاختلال نقص توجه و بيش‌فعالي در مدرسه آشوب به پا مي كند؟چالش هاي ارزيابي و تشخيص براي گروهي از كودكان و همچنين ساير نارسايي هاي عصبي تحولي به ويژه در سنين پايين وجود دارد.
كودكاني كه داراي نارسايي توجه و بيش فعالي هستند به دليل شرايط تشخيصي به خاطر رفتار هاي آزارشي مانند ويژگي هاي كج خلقي، پرخاشگري و مشكلات روان شناختي والد _ كودك بغرنج تر و ناراحت كننده تر خواهد بود. ( لاوين و همكاران، ۲۰۰۱).
براي مديريت نشانه ها و رفتار هاي چالش بر انگيزي كه براي گروه كودكان و نوجوانان به وجود مي آيد مداخلاتي انجام مي شود كه توجه به جنبه هاي مختلف براي سازگاري بهتر آن ها از اهميت بالايي برخوردار مي باشد.
اين مداخلات براي بهبود نشانه هاي نارسايي توجه، بيش فعالي، عملكرد كاركردي و برداشتن موانع رفتاري انجام مي گيرد. ( فيلت، بيرمنن، كريستينر، كوچهار و هريسون، ۲۰۱۴).
شرايطي مانند ماهيت، شرايط تحولي و حتي شرايط سني باعث مي شود تا تصميمات متفاوتي در ارتباط با اين گروه گرفته شود براي نمونه مداخله رويكرد رفتاري براي گروه هاي سني زير ۶ سال در غالب موارد زير توصيه مي شود.( كراچ و همكاران ، ۲۰۱۳)
براي اختلالات نارسايي توجه، بيش فعالي كه حداقل در كوتاه مدت و بسيار زياد، مداخله هايي انجام مي گيرد كه از آن مي توان به داروهاي روان محرك و غير روان محرك اشاره كرد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اثربخشي نوروفيدبك بر بيش فعالي معجزه آسا است


ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
[ ۲۴ تير ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۰۹:۳۹ ] [ دكتر غلامي ]

با انواع اعتياد رفتاري آشنا شويد
اعتياد رفتاري به انگليسي Behavioral addiction است كه به مواد خاصي وابسته نمي باشد بلكه وابستگي به برخي از رفتارها مانند قمار، خريد، سكس، بازي و امثال اين ها مي باشد. اين نوع اعتياد اثراتي مانند اعتياد به مواد مخدر را به همراه دارد.
به عنوان مثال شخص نسبت به اين رفتارها تحمل پيدا كرده و براي اين كه لذت دفعه قبلي را تجربه كند بايد با شدت و ميزان بيشتري اين رفتارها را انجام دهد  و همين مسئله باعث شدت يافتن اعتياد او مي شود.
اعتياد رفتاري با عوارض و آسيب هايي همراه مي باشد كه بر جنبه هاي مختلف زندگي فرد اثر مي گذارد و براي كنترل و درمان اين اعتياد رفتاري نياز به مداخلات حرفه اي و مشاوره روانشناسي مي باشد.
در اين مقاله به بررسي انواع اعتياد رفتاري، علل، علائم و درمان آن مي پردازيم.
انواع اعتياد رفتاري و ويژگي هاي آناعتياد رفتاري يك نوع عمل است كه فرد به آن وابسته شده، با انجام آن احساس لذت و آرامش مي كند و دفعه بعد براي انجام آن عمل دچار وسوسه مي شود و با شدت و دفعات بيشتري آن رفتار را انجام مي دهد.
اعتياد رفتاري اختلالاتي در شغل، تحصيل و ساير فعاليت هاي فرد ايجاد مي كند . به عنوان مثال شخص در زندگي مشترك و زناشويي اش با مشكلاتي رو به رو مي شود و يا دانش آموزي كه در امتحانات و درسش افت مي كند.
اعتياد رفتاريبر اساس مطالبي كه بيان شد اعتياد رفتاري مجموعه اي از رفتارهايي مي باشد كه براي فرد زيان و آسيب هايي به همراه دارد اما باز هم فرد اصرار به انجام آن دارد و نمي تواند در برابر انجام آن مقاومت نشان دهد، زيرا كنترل اين رفتارها از دست او خارج شده است و قادر نيست در برابر آن مقاومت نشان دهد.
اعتياد به مواد مخدر مانند ترياك، حشيش، هروئين و غيره مورد تائيد جامعه نمي باشد و بسياري از افراد با مصرف آن مخالفت مي كنند و براي ترك آن اصرار دارند، اما اعتياد رفتاري به طور معمول ناديده گرفته مي شود و افراد به آن توجهي ندارند و درصدد ترك آن نيستند.
هم چنين خانواده ها توجه و حساسيت كم تري در برابر اين اعتياد از خود نشان مي دهند. اين مسائل باعث مي شود تا براي درمان آن اقدامي صورت نگيرد و روز به روز عوارض رواني اعتياد رفتاري افزايش يابد.
عوامل زمينه ساز اعتياد رفتاريهر چند اعتياد رفتاري ارتباط چنداني به اعتياد مواد مخدر و الكل ندارد و نمي توان ارتباط علت و معلولي براي آن در نظر گرفت اما افرادي كه وابسته به الكل و مواد هستند بيشتر درگير اعتياد رفتاري مي شوند. زيرا اين افراد دچار ويژگي هاي تكانشي و وسواس هستند و همين امر تمايل آن ها را به اعتياد رفتاري افزايش مي دهد.
زمينه خانوادگي و ژنتيكي باعث بروز اعتياد مي شود،  افرادي كه اعضاي درجه يك در خانواده شان سابقه اعتياد دارند نسبت به افراد ديگر آسيب پذيري بيشتري دارند و احتمال اين كه گرفتار اعتياد شوند بسيار زياد است.


هم چنين لذت و پاداشي كه فرد در زمان انجام آن رفتار تجربه مي كند او را ترغيب كرده تا دفعات بيش تري آن عمل را انجام دهد و باعث بروز اعتياد رفتاري او شود.
مسئله اي كه منجر به اعتياد رفتاري مي شود توجه نكردن به مشكلات رواني و خانوادگي مي باشد.
در صورتي كه اين مشكلات مورد درمان قرار نگيرد و حل نشود، فرد تلاش مي كند تا راه فراري پيدا كند و به دليل ناتواني در مديريت مشكلات و هيجانات، غرق در انجام فعاليت هاي مي شود تا لذت و خوشي را تجربه كند و مشكلات را فراموش كند در اين حالت به آن رفتار اعتياد پيدا كرده و به انجام آن وابسته مي شود.
نحوه رفتار با افراد كينه اينحوه رفتار با افراد كينه اي | چگونه با اين افراد سازگار شويم؟انواع اعتياد رفتارييكي از جديدترين اختلالات، كه در گروه اعتياد قرار گرفته، اعتياد رفتاري نام دارد. متخصصان اعتياد به قمار را اعتياد رفتاري در نظر مي گيرند، نمونه هاي ديگري هم وجود دارد كه براي تشخيص آن لازم است به روانشناس مراجعه كنيد در اين مقاله به تعدادي از انواع اعتياد رفتاري اشاره مي كنيم:
اعتياد به قمار و سرمايه گذارياعتياد به خريداعتياد به رابطه جنسياعتياد به خوردناعتياد بازي هاي ويدئويياعتياد به ديدن فيلم هاي نامناسباعتياد به شبكه هاي اجتماعياعتياد به اينترنتاعتياد به كار

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اعتياد رفتاري | انواع اعتياد رفتاري


ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
[ ۲۴ تير ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۰۷:۵۵ ] [ دكتر غلامي ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ]
.: Weblog Themes By limoblog :.

درباره وبلاگ

موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت   لغو عضویت
امکانات وب